User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Планинарско Еколошко Друштво ЕДЕЛВАЈС - Струмица

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Планинарското Еколошко Друштво ЕДЕЛВАЈС-Струмица е формирано 1995 година и е член на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија. Друштвото брои околу 150 членови од кои активни се 40.


Планинарското Еколошко Друштво ЕДЕЛВАЈС зема учество на сите натпревари во спортска ориентација во натпреварувачката лига на Македонија, алпинистички табори, натпревари во спортско качување, екологијата и општото планинарење. Членови на ПЕД ЕДЕЛВАЈС досега учествувале на многубројни натпревари во странство: Србија, Грција, Бугарија, Романија и Унгарија каде има постигнато значителни резултати. ПЕД Еделвајс има изработено две топографски карти на месноста Суви Лаки и на Езеро Водоча каде 2005 година го организира досега најголемиот и најквалитетен натпревар во спортска ориентација на Македонија.

  • English
  • Македонски