User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Изложба на фотографии на Линда Адел Гудајн во Национална галерија на Македонија - `Мала станица`

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Во организација на Националната галерија на Македонија - `Мала Станица` отворена е самостојна изложба на Линда Адел Гудајн од Индијана, САД, на 11 Мај 2010 година (вторник) во 20.30 часот. Професорот по фотографија на Факултетот за уметност и дизајн `Херон` во рамките на Универзитетот `Индијана` ќе одржи предавање на Европскиот универзитет во Скопје на 12 мај 2010 година (среда) во 13 часот, на тема `Пред ерата на компјутерите: американски фотографии на надреализмот – Јуџин Митјард, Франческа Вудлен и Линда Адел Гудајн`.

Изложбата опфаќа два циклуса `Мед од Сенека` и `Лимонот Гибсон`, а истата ќе биде пропратена со видео-презентација насловена `Пчела асана: исцелувањето на Плат`, инспирирана од поезијата на Силвија Плат, како и од едниот од двата циклуса фотографии `Мед од Сенека`.

  • English
  • Македонски