User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Ретроспективна изложба на дела од Петар Хаџи Бошков

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Ве информираме дека на 1-ви јуни 2010 година (вторник), во 20.30 часот, во Националната галерија на Македонија, објектот Мала станица, ќе се отвори ретроспективно-монографската изложба и промоцијата на книгата за академскиот скулптор Петар Хаџи Бошков. На ретроспективно-монографската изложба ќе бидат опфатени скулптури (метал, керамика, бетон, брестал) од сите фази во неговото творештво, настанати во периодот меѓу 1950 и 2004 година. Воедно на отворањето на изложбата ќе биде промовирана и книгата под наслов `Петар Хаџи Бошков: Скулптура 1950-2004`, долгогодишен истражувачки труд на авторката Конча Пиркоска.


Изложбата ќе ја отвори академик Георги Старделов, а промоција на книгата ќе одржи професор Елизабета Шелева. Изложбата ќе биде отворена до крајот на август 2010 година. 

  • English
  • Македонски